Ideetjes #1

Intro
De intro moet een duidelijk beeld van de Trabant weergeven. Om te beginnen start ik met het kenmerkende geluid. Ingezoomd op de uitlaat moet de motor gestart worden. Het geluid en de blauwe walm van de rook moet bij de kijker de interesse en aandacht trekken. Wat is het dat zo’n grasmaaier geluid maakt en zo enorm walmt. Daarna moet de Trabant in een mooi daglicht gesteld gaan worden, als was het een mooie vrouw. Vervolgens moet aan de hand van het gekozen verhaal (zie de opties hieronder) de intro verder vervolgen met een vraag die beantwoord zal gaan moeten worden. In elke optie komt de geschiedenis terug, omdat dit meer vertelt over de auto en het ontstaan ervan.

Optie 1
In deze interactieve film kan de gebruiker, volgens het Korsakow systeem, 3 verschillende mensen volgen. Wat zijn hun gedachtes bij de Trabant, ieder heeft een ander idee erbij. Leer op deze manier meer over de Trabant en wat het nou zo speciaal maakt.

Opties voor personen:
Persoon 1
Wie: Oost-Duitse persoon, het liefste iemand die in de fabriek van Sachsenring werkte
Waar: in het toenmalige DDR
Waarom: Weet hoe het vroeger was, had te maken met het socialisme en mensen wisten niet beter, kan meer vertellen over de fabriek zelf (indien hij daar gewerkt heeft), kan meer vertellen over het jarenlange wachten voor een Trabant en hoe men over de Trabant dacht.

Persoon 2
Wie: Een grote Trabant liefhebber
Waar: In Nederland
Waarom: Makkelijk aan te komen, één man en zijn vrouw hebben 13 Trabantjes zelf (Joris en Deborah van Hooidonk), kunnen meer vertellen wat er zich afspeelt onder de motorkap, kunnen verschillende types laten zien, kunnen hun bezigheden laten zien; hoe ze sleutelen, over hun Trabant Club.

Persoon 3
Wie: Iemand die één Trabant heeft en wellicht niet technisch is
Waar: In Nederland/Duitsland
Waarom: Als je één Trabant hebt en niet technisch bent (zoals ik) rijd je zo’n auto om een bepaalde reden. In mijn geval is dat omdat mijn moeder uit Dresden komt en ik als klein jongetje nog daar kwam.

De gebruiker kan zelf kiezen welke persoon het wil volgen. Tussendoor zullen er enkele interactieve momenten plaatsvinden waar de gebruiker kan interacteren.

Optie 2
In deze interactieve film vertel ik mijn persoonlijke belevingen. Hoe is in mijn ogen de liefde voor de Trabant ontstaan? Wanneer ben ik er voor het eerst mee in aanraking gekomen?

In dit geval kan in de film het verhaal helemaal verteld worden. Beginnend met de intro, vervolgens de geschiedenis waar het één en het ander verteld wordt over de Trabant. Daarna kan een link gelegd worden wat ik met de Trabant heb en tot slot kan ik terugkijken naar het moment dat ik besloot zelf een Trabant te nemen. Op een interactieve manier kunnen mensen ervoor zorgen dat ik een Trabant heb en ermee wegrijd. Voordat je met de Trabant weg wilt rijden, moet je uiteraard weten hoe je de Trabant van zijn plaats krijgt, anders gaat het helemaal mis. Ook moet je weten hoe je moet tanken. Eindelijk heb ik een Trabant, maar blijkt dat de auto helemaal niet goed is. Vervolgens moet je mij helpen om aan een monteur te komen en moet je hem exact uitleggen wat er loos is. We gaan bij hem op bezoek en hij verteld meer over de auto en met name wat er zich onder de motorkap afspeelt. Ik moet reserve onderdelen aankopen, zodat ik helemaal klaar ben voor de grote meeting. Daarvoor dien je je in te schrijven, anders kom je niet in Zwickau.

In dit geval is het geen documentaire, maar een interactief verhaal.

Optie 3
In deze interactieve film volg ik Joris en Deborah van Hooidonk. Zij zijn twee mensen, die inmiddels getrouwd zijn, al jaren een liefde hebben voor de Trabant. Hoe is het bij hun begonnen? Wie hebben zij ontmoet in al die jaren? Waar hebben ze het van geleerd? Wat doen ze tegenwoordig? Hoe ziet hun Trabantenclub eruit? Zij vertellen hierover en laten vele nuttige dingen zien. Uiteindelijk gaan we met ze mee naar Zwickau.

Slot
Uiteindelijk eindigen we in Zwickau. Nadat we de reis er naartoe mee volgen en langzaam aan steeds meer Trabanten tezamen zien, sluiten we af met enkele overzichtshots op het grote veld vol met de Trabantjes. Enkele mensen kunnen nog een woordje doen en we laten alle verschillende auto’s zien, van tuning tot de oudste modellen. Tot slot zien we mijn Trabant de meeting verlaten en terug naar huis keren. Er komt een slotconclusie en tot slot de vraag aan de kijker wat haar/zijn Trabant gevoel is. We zien een Trabant parkeren voor school en de kijker wordt uitgenodigd om eens te kijken wat zijn/haar Trabant gevoel is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: