Ideetjes #2

Inspiratie
Leon Giesen heeft een kort filmpje gemaakt waarin hij een schildering op een schuur, die tussen Utrecht en Den Bosch staat, van iets alledaags iets speciaals maakt. De muurschildering is niet iets speciaals, mensen staan er niet snel bij stil. Maar Leon heeft in laat in het filmpje zien dat van zo’n simpele muurschildering ook een heel verhaal erachter kan steken die mensen toch fascineert. In mijn eigen project wil ik dus mijn persoonlijke ervaringen, fascinatie van de Trabant vertellen vertellen.

Waarom?
De Trabant is voor vele mensen geen auto die de mens naar A naar B brengt. De Trabant is meer dan een vervoersmiddel. In al die jaren is het tot een icoon van Oost-Duitsland gegroeid en het virus van de Trabant pakt vele mensen. Achter de Trabant zit een hele geschiedenis, iets wat vele mensen waarschijnlijk niet zien. Ook zitten er vele persoonlijke verhalen achter, ieder heeft zijn eigen verhaal erbij.

Zelf ben ik al een hele leven gek van de Trabant, ik ben er mee opgegroeid. De liefde is blijven hangen en is steeds groter geworden. Toen ik een Trabant kocht, was ik weer zo blij als een kind. Dat is een ontzettend speciaal gevoel. Wanneer je een Trabant hebt, kom je ook terecht in een wereldje. Je ontmoet nieuwe mensen en gaat dingen met andere mensen doen. Tevens is de Trabant als een kind voor je, je verzorgt je eigen kindje heel goed en hebt het beste voor met de Trabant.

De Trabant is dus geen auto, het is voor veel mensen een ‘levend wezen’. Het is een lief ding, waar je gewoon niet boos op kunt zijn. Ook al heeft hij veel problemen. Daarnaast is het een echte aandachtstrekker, vele mensen kijken je na. Dit maakt het dus ook tot een bijzondere auto.

Product
Het kan een soort van spelbord, landkaart dan wel TomTom worden waar je naar bepaalde plaatsen kunt rijden. Je ontmoet steeds meer mensen en komt ook steeds meer te weten van de geschiedenis van de Trabant.

Enkele mensen/plaatsen die ik zou kunnen bezoeken:
– Joris en Deborah
– Oma
– Andere mensen met een Trabant zoals Mel of Marc
– Trabi fanclubs; ITN of 2TV
– Ode aan de Trabant; in Rotterdam
– Zwickau Sachsenring
– Zwickau standbeeld
– Oost-Duitse personen die ooit in de fabriek hebben gewerkt
– Oost-Duitse personen die een Trabant hebben of hebben gehad
– Berlijn; muur + standbeeld + Trabi-safari
– Nederlandse meeting (indien tijd?)
– Zwickau meeting

Interactie
– Bepaal de route
– Vragen stellen aan mensen die je ontmoet
– Start een Trabant
– Foto’s maken van Trabant (zoals ik vroeger deed?)
– Sleutelen aan de Trabant of technische informatie krijgen
– Trabant schoonmaken
– Filmpjes kunnen skippen of terugkijken

Verhaalslijn
Het moet uiteindelijk sowieso eindigen op de grote meeting in Zwickau, om de kijkers te laten zien dat het Trabant-virus nog enorm is. Tot slot wil ik de mensen zelf even laten ervaren hoe het is om in een Trabant te zitten, door de mensen mee naar beneden uit te nodigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: