Kunsthal: Ode aan de Trabant

Vandaag ben ik naar de Kunsthal in Rotterdam geweest (link: http://www.kunsthal.nl/22-603-Ode_aan_de_Trabant.html). Hier was een tentoonstelling over de Trabant; Ode aan de Trabant. Martin Roemers laat hier enkele foto’s zien van de productie van de laatste Trabant. De expositie is misschien niet heel denderend en vooral klein, maar het geeft wel aan wat de sfeer toen was in de fabriek; uiterst primitief dus. En dat in 1991, waarschijnlijk alleen daar in Zwickau.

 

Ode aan de Trabant

Ode aan de Trabant

 

De ingang

De ingang

Enkele kiekjes

Enkele kiekjes

De ruimte met de foto's

De ruimte met de foto's

Maar verder heb ik wel een goed idee op gedaan in de Kunsthal. Onder bij de expositie van Rome kunst stond een Renault 16. Mensen kunnen in deze auto gaan zitten op de chauffeurstoel en zien dan allerlei beelden van de reis die de persoon van de auto in 1994 wilde maken om zijn auto in te laten zegenen. Wanneer je in de zijspiegel kijkt zie je hoe de auto wordt ingezegend door middel van een tv die daar staat. Men ziet deze film alleen als je in de zijspiegel kijkt. In de auto zelf hoor je geluiden van krekels. Kijk je recht vooruit zie je de map van Italie en links zie je naast enkele t-shirts die daar hangen ook een filmpje hoe de auto gewassen wordt. In de auto liggen verder allerlei kaartmappen.
Het is iets wat ik ook in gedachte had, maar wel op een andere manier. Maar misschien brengt het me wel op bepaalde ideeën!
Het beeld wanneer je in de zijspiegel kijkt

Het beeld wanneer je in de zijspiegel kijkt

De auto

De auto

Plattegrond van de installatie

Plattegrond van de installatie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: